Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов собственик на 156 с много въпроси !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
    Искам да ми откриеш кола, която студена да не прави така.
    Специално пък в тия минусови студове...
    Моята в момента на -14 паля и мога да и дам всичката газ - няма да хълца или да забива нос....Не, че я напъвам така душмански като е студена, но само за показно бих ти демонстирал веднъж

Преди да сменя мотора и аз се бях примирил, че това забиване на муцуна при сутрешното палене е нормално, но факт е, че след подмяната на двигателя вече не е така...( не, че смяната на мотра е лек за този проблем).
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Абе тя и моята, ако й ритна педала на газта, ще я изюркам дори и на студ малко след като съм я запалил, ама сърце не ми дава, като знам как й се отразява. И понеже студена винаги я карам по-леко първите минути - тогава се усеща по-добре, че е по-тегава и не е на 100% ефективна. Те инженерите затова са го въвели този термин "РАБОТНА температура".
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Въпроса е, че при палене сутрин, на студено не е нормално колата да забива нос и да не иска да се форсира, да клати обороти и след 1-2-5мин да речем да се оправи от само себе си...Тоест колата има някакъв проблем...
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Е, в този случай, при такива проблеми, определено да.
          Мисълта ми беше, че дори на чисто нова кола се усеща, ако я юркаш, докато е студена, току-що запалена... усеща се, че не ще баш да върви така, както го прави, когато е в работна температура.
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
            Е, в този случай, при такива проблеми, определено да.
            Мисълта ми беше, че дори на чисто нова кола се усеща, ако я юркаш, докато е студена, току-що запалена... усеща се, че не ще баш да върви така, както го прави, когато е в работна температура.
            Доста от по-новите коли/последните 15г./имат софтуерно спъване на колата при ниски температура,всчико това е направено за здравето на мотора,но е в рамките на 3-4 мин.работа на място,а в движение още по-бързо

П.С.На мойта бивша 146 ТИ и трябваше точно 1 мин.работа на място,ако ще -30 да беше,и после беше като обезумяла,но по нея всчико беше сменено
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
            X